Woning isoleren Montleban

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Montleban? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals de vloer isoleren en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna check je uiteenlopende informatie over isolatie Montleban. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de zolder en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-montleban-6674

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder last van vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Geluidswerende werking
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLuxemburg
GemeenteGouvy
Postcode6674
Gasverbruik23.820 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€175,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref je de meest interessante acties om jullie woning in Montleban te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Montleban is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 840 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen fluctueren rond de €2000 en de winst ligt rond de €250 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Montleban kost om en nabij de €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1020. De besparing loopt op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. Dit levert op plusminus €900 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verschillende interessante opties. In onderstaande tekst beoordelen we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Montleban (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Montleban is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2925 m3. Dat komt neer op €1175 op jaarbasis. Op deze pagina calculeren we de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Montleban. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3400)
€615
(€5700)
€1170
(€8400)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€205
(€2300)
€360
(€2750)
Spouwmuur€210
(€1400)
€610
(€2775)
€950
(€3400)
HR++ glas€245
(€1825)
€295
(€3375)
€410
(€4525)
isolatie montleban 6674

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Montleban?

Waarom juist nu mijn huis in Montleban isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega of Antargaz, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425 en besparen tot €250, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Gamma, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Gouvy

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gouvy meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Gouvy
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Via de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Montleban wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Montleban voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Montleban. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment