Woning isoleren Vielsalm

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vielsalm? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je handige informatie over isolatie Vielsalm. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van buitenmuren en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-vielsalm-6690

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimaal wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteVielsalm
Postcode6690
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€158,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Vielsalm te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vielsalm is voordeling (al vanaf +/- € 710 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €290 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €285 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Vielsalm kost zo’n €4550. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Het rendement is ongeveer €920 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we allerlei populaire werkzaamheden. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vielsalm (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Vielsalm kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De besparing komt neer op €1100 op jaarbasis. Onderstaand vind je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Vielsalm. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3150)
€595
(€5100)
€1220
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€200
(€2100)
€300
(€3000)
Spouwmuur€295
(€875)
€700
(€2750)
€870
(€3375)
HR++ glas€205
(€2900)
€335
(€3750)
€445
(€4925)
isolatie vielsalm 6690

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Vielsalm?

Wat is het voordeel van mijn woning in Vielsalm isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Vielsalm

Door te profiteren van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Vielsalm in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vielsalm
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Vielsalm wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Vielsalm voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Vielsalm. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en veel minder stookkosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment