Woning isoleren Bovigny

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bovigny? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van de vloer of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je uitgebreide informatie over isolatie Bovigny. Bijvoorbeeld vraagstukken over warmtereflecterende folie en Rc-waarde. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bovigny-6671

 • Minder energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteGouvy
Postcode6671
Gasverbruik23.790 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€175,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website tref jij de meest interessante onderdelen om je woning in Bovigny te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bovigny is interessant beginnend bij € 930 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bovigny kost om en nabij de €5250. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €980. De potentiële besparing ligt op €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13300. Het voordeel is ongeveer €960 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we diverse aantrekkelijke vormen. Hieronder benoemen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Bovigny (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijk een duurzame wereld? Isoleren van een woning in Bovigny kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar. Hierna tref je de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bovigny. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3500)
€645
(€5800)
€910
(€9300)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€205
(€2500)
€330
(€2950)
Spouwmuur€370
(€1275)
€430
(€1900)
€945
(€3575)
HR++ glas€225
(€2325)
€310
(€3650)
€380
(€4500)
isolatie bovigny 6671

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Bovigny?

Waarom juist nu mijn huis in Bovigny isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij zoals Mega en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en dat bespaart tot €245 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Gouvy

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Gouvy voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gouvy
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Bovigny wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bovigny voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Bovigny. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een optimaal wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment