Woning isoleren Oostvleteren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oostvleteren? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Oostvleteren. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de spouwmuur en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-oostvleteren-8640

 • Lagere energienota
 • Een prettige leefomgeving
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVleteren
Postcode8640
Gasverbruik22.630 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€168,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be check jij de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Oostvleteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oostvleteren is voordeling (vanaf zo’n € 820 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €215 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oostvleteren kost om en nabij de €5350. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Het voordeel is grofweg €920 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook bestaan er verschillende rendabele oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Oostvleteren (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Oostvleteren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Oostvleteren. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3550)
€575
(€6900)
€1140
(€9400)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€235
(€2250)
€395
(€3100)
Spouwmuur€225
(€875)
€610
(€2550)
€865
(€3325)
HR++ glas€220
(€2150)
€325
(€3300)
€430
(€4925)
isolatie oostvleteren 8640

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Oostvleteren?

Waarom zou ik mijn huis in Oostvleteren isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Luminus en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en dat levert gemiddeld op €300 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Hubo, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Vleteren

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Vleteren voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vleteren
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Oostvleteren wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Oostvleteren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Oostvleteren. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment