Woning isoleren Booitshoeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Booitshoeke? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een paar maatregelen als bijv. isolatie van de zolder of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Booitshoeke. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van verwarmingsbuizen en glaswol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-booitshoeke-8630

 • Lagere stookkosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gasverbruik22.540 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€174,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina vind je de meest interessante acties om jouw woning in Booitshoeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Booitshoeke is goedkoop (gemiddeld zo’n € 960 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €255 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1650 en je bespaart al snel €225 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Booitshoeke kost doorgaans €5650. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Daarmee bespaar je grofweg €960 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Booitshoeke (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Booitshoeke is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 p/jaar. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Booitshoeke. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€745
(€6000)
€1030
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€295
(€2200)
€380
(€2750)
Spouwmuur€195
(€1375)
€580
(€1975)
€895
(€3125)
HR++ glas€235
(€1925)
€285
(€4225)
€410
(€4775)
isolatie booitshoeke 8630

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Booitshoeke?

Wat is het voordeel van mijn woning in Booitshoeke isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475, dat betekent een winst van 210 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Dema, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Veurne

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Veurne kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Veurne
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Booitshoeke wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Booitshoeke voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Booitshoeke. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettige leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment