Woning isoleren Steenkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Steenkerke? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je diverse informatie over isolatie Steenkerke. Je kunt denken aan thema’s als het dak isoleren en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-steenkerke-8630

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een gezond wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Reductie geluid
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gasverbruik22.590 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€175,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest populaire manieren om jullie woning in Steenkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Steenkerke is financieel toegankelijk (om en nabij de € 750 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €235 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €275 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Steenkerke kost gemiddeld €4600. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. De potentiële besparing ligt op €720 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Hiermee bespaar je plusminus €930 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog meer interessante oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele opties.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Steenkerke (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Steenkerke is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Steenkerke. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3750)
€595
(€4900)
€1150
(€9650)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€175
(€1700)
€340
(€3250)
Spouwmuur€305
(€1275)
€550
(€2575)
€850
(€3475)
HR++ glas€220
(€2325)
€300
(€3150)
€420
(€4900)
isolatie steenkerke 8630

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Steenkerke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Steenkerke isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Watz of Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025, waarbij u een besparing realiseert van €300 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Veurne

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Veurne aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Veurne
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Steenkerke wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Steenkerke voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Steenkerke. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment