Woning isoleren Eggewaartskapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Eggewaartskapelle? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen zoals het dak isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je diverse informatie over isolatie Eggewaartskapelle. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als de zolder isoleren en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-eggewaartskapelle-8630

 • Uitstekend rendement
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode8630
Gasverbruik22.570 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€174,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna lees jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Eggewaartskapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eggewaartskapelle is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 870 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1850 en de potentiële besparing ligt op €195, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Eggewaartskapelle kost je zo’n €5750. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1100. De besparing loopt op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12200. De winst is ong. €990, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we nog een aantal alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Eggewaartskapelle (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Eggewaartskapelle kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 p/jaar. Op deze website check je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Eggewaartskapelle. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4100)
€665
(€5850)
€1130
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€175
(€1850)
€365
(€3100)
Spouwmuur€285
(€1000)
€620
(€2525)
€915
(€3275)
HR++ glas€205
(€2200)
€285
(€3275)
€385
(€4850)
isolatie eggewaartskapelle 8630

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Eggewaartskapelle?

Waarom juist nu mijn huis in Eggewaartskapelle isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en besparen tot €265, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico, Handy Home, Hubo. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Veurne

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Veurne kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Veurne
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Eggewaartskapelle wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Eggewaartskapelle voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Eggewaartskapelle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment