Woning isoleren Woumen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Woumen? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als isolatie buitenkant gevel en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Woumen. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals de spouwmuur isoleren en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-woumen-8600

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Je kunt veel zelf doen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode8600
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€173,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de interessantste stappen om jullie woning in Woumen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Woumen kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 730 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €215 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €195 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Woumen kost zo’n €5900. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11200. Het rendement is zo’n €960 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verschillende aantrekkelijke oplossingen. Hierna vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Woumen (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een groenere samenleving? Isoleren van de woning in Woumen is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Woumen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3850)
€665
(€6350)
€990
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€235
(€2550)
€315
(€3000)
Spouwmuur€385
(€1700)
€480
(€2600)
€885
(€3175)
HR++ glas€200
(€2250)
€315
(€3650)
€400
(€5225)
isolatie woumen 8600

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Woumen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Woumen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Mega of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525 en dat bespaart tot €230 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Diksmuide

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Diksmuide meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Diksmuide
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Woumen wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Woumen voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Woumen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment