Woning isoleren Woesten

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Woesten? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Woesten. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als tussenwanden isoleren en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-woesten-8640

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Goed bezig voor het milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVleteren
Postcode8640
Gasverbruik22.650 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€169,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de meest toegepaste manieren om een woning in Woesten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Woesten is goed te betalen (vanaf € 760 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten fluctueren rond de €1825 en de winst ligt rond de €205 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Woesten kost gemiddeld €4450. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Het voordeel is pakweg €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog enkele interessante opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Woesten (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw woning in Woesten kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2675 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar. Onderstaand vind je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Woesten. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3950)
€855
(€5750)
€960
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€195
(€2250)
€340
(€3300)
Spouwmuur€350
(€1025)
€670
(€2050)
€870
(€3125)
HR++ glas€250
(€2275)
€305
(€3125)
€395
(€5250)
isolatie woesten 8640

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Woesten?

Waarom mijn woning in Woesten isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Poweo, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en besparen tot €215 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Vleteren

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Vleteren voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vleteren
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Via onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Woesten wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Woesten voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Woesten. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment