Woning isoleren Werken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Werken? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van de spouwmuur en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je bruikbare informatie over isolatie Werken. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als de spouwmuur isoleren en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-werken-8610

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Vocht absorberend vermogen
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortemark
Postcode8610
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€173,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Werken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Werken kan erg voordelig beginnend bij € 900 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De prijzen fluctueren rond de €1950 en het resultaat is zo’n €185 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Werken kost je zo’n €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12500. De winst is zo’n €850 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we nog enkele mogelijke opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Werken (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van de woning in Werken is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. Dat komt neer op €1300 per jaar. Hierna ontdek je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Werken. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3500)
€805
(€5700)
€1150
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€240
(€2000)
€360
(€3100)
Spouwmuur€390
(€1475)
€430
(€2100)
€935
(€3200)
HR++ glas€220
(€2475)
€335
(€3875)
€410
(€4850)
isolatie werken 8610

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Werken?

Waarom juist nu mijn huis in Werken isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Mega of Elegant, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000 en besparen tot €270 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande klussen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Kortemark

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Kortemark voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Kortemark
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door het advies hieronder creëer je een isolatieplan Werken wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Werken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Werken. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een aangename warme woning en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment