Woning isoleren Vloesberg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Vloesberg? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen als bijv. schuin dak isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Vloesberg. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als gevelisolatie en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-vloesberg-7880

 • De energienota gaat omlaag
 • Meer warmte en minder vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Maak je huis stiller
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteVloesberg
Postcode7880
Gasverbruik20.060 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€163,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek je de meest populaire methodes om een woning in Vloesberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vloesberg is interessant (ongeveer € 890 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €230 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten fluctueren rond de €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, folie, glaswol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vloesberg kost ongeveer €5300. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1010. De besparing loopt op tot €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Daarmee bespaar je om en nabij €790 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er nog enkele mogelijke vormen. Hieronder praten we over de meest populaire opties.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Vloesberg (juli 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van de woning in Vloesberg is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De besparing komt neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Vloesberg. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€625
(€7050)
€910
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€280
(€2100)
€360
(€3300)
Spouwmuur€350
(€1200)
€520
(€2500)
€895
(€3025)
HR++ glas€225
(€2850)
€335
(€3375)
€390
(€5125)
isolatie vloesberg 7880

Plaatsen in de omgeving:

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Vloesberg?

Waarom zou ik mijn woning in Vloesberg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als Watz of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275 en geeft een besparing van €330 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitgebreide klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom isolatiepremie in Vloesberg

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Vloesberg aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vloesberg
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen door te isoleren. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Vloesberg wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vloesberg voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Vloesberg. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment