Woning isoleren Edingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Edingen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie van de vloer en isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je uiteenlopende informatie over isolatie Edingen. We bespreken topics als kieren dichten en K-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-edingen-7850

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteEdingen
Postcode7850
Gasverbruik20.030 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€162,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de meest interessante manieren om jullie woning in Edingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Edingen is goedkoop (rond de € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €245 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De kosten fluctueren rond de €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Edingen kost je zo’n €5700. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. Het rendement is al snel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13200. Het rendement is grofweg €950 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Edingen (juli 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Isoleren van de woning in Edingen is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2700 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar. Hierna kijken we naar de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Edingen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4100)
€695
(€6400)
€1050
(€8900)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€180
(€1550)
€350
(€3150)
Spouwmuur€390
(€950)
€610
(€2425)
€805
(€3175)
HR++ glas€220
(€2725)
€260
(€3225)
€400
(€5100)
isolatie edingen 7850

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Edingen?

Waarom juist nu mijn huis in Edingen isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Watz of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en geeft een besparing van €335 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige projecten als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Dema, Handy Home, Big Mat, Brico, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Edingen

Via de huidige premies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Edingen voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Edingen
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met onderstaande tips creëer je een isolatieplan Edingen wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Edingen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Edingen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment