Woning isoleren Lessines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Lessines? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. spouwmuren isoleren en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je bruikbare informatie over isolatie Lessines. We bespreken vraagstukken over de spouwmuur isoleren en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-lessines-7860

 • Een fors lagere energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteLessines
Postcode7860
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€162,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk jij de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Lessines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lessines kan erg voordelig (al vanaf +/- € 970 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €285 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen variëren rond €1600 en het resultaat is zo’n €190 p/jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Lessines kost je zo’n €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het voordeel is om en nabij €950 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens bestaan er nog meer rendabele opties. Hieronder praten we over de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lessines (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Lessines is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1125 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lessines. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3550)
€835
(€7500)
€1240
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€185
(€2250)
€350
(€3250)
Spouwmuur€190
(€1250)
€570
(€2775)
€950
(€3175)
HR++ glas€240
(€2575)
€300
(€3225)
€430
(€4825)
isolatie lessines 7860

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Lessines?

Waarom zou ik mijn huis in Lessines isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en geeft een besparing van €335, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Lessines

Door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Lessines op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lessines
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Lessines wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lessines voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Lessines. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment