Woning isoleren Silly

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Silly? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen als bijv. HR++ glas en tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder check je handige informatie over isolatie Silly. We gaan aan de slag met items als isolatie van de buitengevel en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-silly-7830

 • Lagere maandlasten
 • Een aangename leefomgeving
 • Goed voor het milieu
 • Weinig last van geluid
 • Toekomstbestendig

ProvincieHenegouwen
GemeenteSilly
Postcode7830
Gasverbruik20.020 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€162,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de meest toegepaste acties om je woning in Silly te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Silly kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 980 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €2000 en het rendement ligt op zo’n €275 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Silly kost plusminus €4650. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Je profiteert van circa €770 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zijn er nog een aantal populaire opties. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Silly (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Silly is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 per 12 maanden. Hierna check je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Silly. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4000)
€575
(€7350)
€1110
(€9150)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€250
(€2050)
€340
(€3400)
Spouwmuur€230
(€1600)
€430
(€2650)
€945
(€3475)
HR++ glas€205
(€2200)
€320
(€3925)
€405
(€4900)
isolatie silly 7830

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Silly?

Waarom zou ik mijn huis in Silly isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350 en dat bespaart tot €250 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Silly

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Silly voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Silly
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Silly wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Silly voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Silly. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden sowieso een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment