Woning isoleren Bleret

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bleret? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als schuin dak isoleren en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal lees je waardevolle informatie over isolatie Bleret. We bespreken onderwerpen als isolatie van muren en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bleret-4300

 • Structureel lagere energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode4300
Gasverbruik22.170 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€168,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal je de interessantste manieren om een woning in Bleret te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bleret is interessant (rond de € 960 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €265 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €2000 en de winst ligt rond de €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, icynene, steenwol, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bleret kost +/- €4450. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Het rendement is grofweg €750 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er verschillende aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bleret (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Bleret is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2750 m3. Dat is dus al gauw €1450 per 12 maanden. Onderstaand check je de totale prijs in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bleret. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3550)
€775
(€5800)
€1160
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€230
(€2250)
€360
(€2800)
Spouwmuur€205
(€1625)
€430
(€1925)
€825
(€3075)
HR++ glas€220
(€2225)
€270
(€3275)
€420
(€5325)
isolatie bleret 4300

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Bleret?

Waarom mijn woning in Bleret isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hierna ontdek je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Waremme

Mede door de huidige premies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Waremme kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Overigens Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Waremme
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Bleret wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Bleret voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Bleret. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment