Woning isoleren Waremme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Waremme? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel als isolatie van de garage en schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Waremme. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-waremme-4300

 • Veel geld besparen
 • Geen vochtproblemen
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLuik
GemeenteWaremme
Postcode4300
Gasverbruik22.410 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€167,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje vind jij de meest populaire manieren om jouw woning in Waremme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Waremme is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 960 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €215 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen liggen rond €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €260, ieder jaar weer. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, glaswol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Waremme kost je zo’n €5600. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Het rendement is al snel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Het rendement is ongeveer €800 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook zijn er meerdere alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Waremme (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw huis in Waremme is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 p/jaar. Onderstaand komen we met de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Waremme. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€785
(€6000)
€1070
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€225
(€2000)
€325
(€3400)
Spouwmuur€220
(€850)
€720
(€1950)
€885
(€3300)
HR++ glas€250
(€2600)
€315
(€4150)
€415
(€4925)
isolatie waremme 4300

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Waremme?

Waarom moet ook ik mijn huis in Waremme isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier als Luminus of Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075, dat betekent een winst van 330 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Waremme

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Waremme kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Waremme
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Waremme wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Waremme voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Waremme. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment