Woning isoleren Blehen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Blehen? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties zoals isolatie van de vliering of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je nuttige informatie over isolatie Blehen. Je kunt denken aan thema’s als tochtwering en spouwanker. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-blehen-4280

 • Interessante terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder impact op het milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.010 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€166,07

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje zie je de interessantste stappen om jullie woning in Blehen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Blehen is interessant (vanaf ongeveer € 750 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1950 en het bespaart circa €255 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Blehen kost doorgaans €5200. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het rendement is grofweg €860 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we nog een aantal rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Blehen (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Blehen kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Blehen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4200)
€675
(€5550)
€1020
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€275
(€2250)
€305
(€2950)
Spouwmuur€315
(€1725)
€750
(€2650)
€860
(€3275)
HR++ glas€220
(€2225)
€310
(€3575)
€435
(€4575)
isolatie blehen 4280

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Blehen?

Waarom zou ik mijn huis in Blehen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Hannut

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Hannut in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Blehen wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Blehen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Blehen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment