Woning isoleren Racour

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Racour? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Racour. Je kunt denken aan topics als de kruipruimte isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-racour-4287

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een optimaal leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Rust en comfort in huis
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuik
GemeenteLincent
Postcode4287
Gasverbruik22.150 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€168,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop zie je de populairste acties om een woning in Racour te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Racour is goed te betalen (rond de € 840 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1675 en je bespaart al snel €220 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Racour kost je zo’n €5750. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11200. Dit levert op grofweg €960, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog enkele vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Racour (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Racour is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 (jaarlijks). Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Racour. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3050)
€715
(€6450)
€1160
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€245
(€2400)
€315
(€3050)
Spouwmuur€195
(€1325)
€430
(€2275)
€815
(€3600)
HR++ glas€240
(€2425)
€290
(€3750)
€410
(€4775)
isolatie racour 4287

Plaatsen in de regio:

Erkende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Racour?

Waarom mijn woning in Racour isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Luminus of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275 en besparen tot €310, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Brico. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Lincent

Door de huidige premies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Lincent aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lincent
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Racour wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Racour voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Racour. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment