Woning isoleren Wommelgem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wommelgem? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of warmtereflecterende folie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je waardevolle informatie over isolatie Wommelgem. We zoomen in op onderwerpen als dubbel glas en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wommelgem-2160

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Een verantwoorde keuze
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Toekomstbestendig

ProvincieAntwerpen
GemeenteWommelgem
Postcode2160
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€168,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje check jij de meest populaire manieren om jouw woning in Wommelgem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wommelgem kan zeer goedkoop (plusminus € 770 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €295 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn zo’n €1925 en de potentiële besparing ligt op €215 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, folie, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wommelgem kost gemiddeld €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Daarmee bespaar je zo’n €830 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wommelgem (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een groenere gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Wommelgem is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 (jaarlijks). Hierna berekenen we de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wommelgem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3800)
€835
(€5100)
€1140
(€8600)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€280
(€1550)
€340
(€3000)
Spouwmuur€285
(€1700)
€500
(€2175)
€870
(€3675)
HR++ glas€200
(€2425)
€260
(€4150)
€370
(€5300)
isolatie wommelgem 2160

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Wommelgem?

Waarom zou ik mijn huis in Wommelgem isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250, dat betekent een winst van 310, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be check je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Wommelgem

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Wommelgem op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wommelgem
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Wommelgem wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Wommelgem voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Wommelgem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment