Woning isoleren Regio Antwerpen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Antwerpen? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen als bijv. buitenmuren isoleren of isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Antwerpen. Dit kan gaan om zaken als de kruipruimte isoleren en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-antwerpen-2430

 • Lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Minder uitstoot van CO2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Altijd plaatselijke experts

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Antwerpen (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Antwerpen is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal ontdek je de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Antwerpen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4150)
€815
(€6500)
€1070
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€195
(€2600)
€340
(€3150)
Spouwmuur€250
(€1750)
€550
(€2275)
€800
(€3075)
HR++ glas€215
(€1925)
€335
(€3025)
€390
(€5000)

Antwerpen
Zwijndrecht
Wijnegem
Borsbeek
Wommelgem
Herentals
Heist-Op-Den-Berg
Herselt
Hulshout
Zandhoven
Olen
Westerlo
Herenthout
Lille
Grobbendonk
Vorselaar
Turnhout
Rijkevorsel
Hoogstraten
Merksplas
Beerse
Vosselaar
Oud-Turnhout
Arendonk
Ravels
Baarle-Hertog
Malle
Mol
Laakdal
Geel
Meerhout
Kasterlee
Retie
Dessel
Balen
Lier
Ranst
Boechout
Hove
Lint
Kontich
Nijlen
Duffel
Putte
Berlaar
Hemiksem
Schelle
Aartselaar
Mortsel
Edegem
Mechelen
Bonheiden
Willebroek
Rumst
Niel
Boom
Sint-Katelijne-Waver
Puurs-Sint-Amands
Bornem
Schoten
Essen
Kalmthout
Brasschaat
Stabroek
Kapellen
Brecht
Schilde
Zoersel
Wuustwezel

Belangrijke details over isolatiepremie in Antwerpen

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Antwerpen aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antwerpen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!