Woning isoleren Antwerpen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Antwerpen? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de garage of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met handige informatie over isolatie Antwerpen. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de schuur isoleren en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-antwerpen-2000

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode2000
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€167,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk jij de interessantste acties om je woning in Antwerpen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Antwerpen is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 890 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Antwerpen kost om en nabij de €5400. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11300. Dit levert op ong. €860, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er nog meer mogelijke alternatieven. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Antwerpen (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een groenere wereld? Isoleren van een woning in Antwerpen is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. Dat komt neer op €1000 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Antwerpen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€615
(€5100)
€1250
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€170
(€2500)
€330
(€3450)
Spouwmuur€340
(€875)
€580
(€1950)
€940
(€3525)
HR++ glas€200
(€2400)
€290
(€3525)
€375
(€4450)
isolatie antwerpen 2000

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Antwerpen?

Waarom zou ik mijn huis in Antwerpen isoleren?

Een solide woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600, dat betekent een winst van 220, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Antwerpen

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Antwerpen meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Antwerpen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Dankzij het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Antwerpen wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Antwerpen voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Antwerpen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment