Woning isoleren Wijnegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wijnegem? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen als isolatie van de zolder en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Wijnegem. We bespreken onderwerpen als isolatie van de zolder en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-wijnegem-2110

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder last van ongedierte
 • Veel lokale specialisten

ProvincieAntwerpen
GemeenteWijnegem
Postcode2110
Gasverbruik21.130 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€168,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand check jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Wijnegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wijnegem is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 810 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €200 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1650 en de potentiële besparing ligt op €225 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, steenwol, folie, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wijnegem kost doorgaans €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1100. De potentiële besparing ligt op €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12000. De winst is om en nabij €860 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zijn er nog enkele alternatieve vormen. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Wijnegem (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en ook een groenere samenleving? Isoleren van jouw woning in Wijnegem is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Wijnegem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3500)
€595
(€4500)
€1180
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€215
(€1650)
€325
(€3250)
Spouwmuur€260
(€1700)
€750
(€1950)
€830
(€3675)
HR++ glas€195
(€2700)
€280
(€3075)
€355
(€4975)
isolatie wijnegem 2110

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Wijnegem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Wijnegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Essent of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900 en dat bespaart tot €350, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hierna vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Dema, Gamma, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Wijnegem

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Wijnegem kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wijnegem
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Op basis van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wijnegem wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wijnegem voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Wijnegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment