Woning isoleren Zwijndrecht

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zwijndrecht? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je uitgebreide informatie over isolatie Zwijndrecht. Dit kan gaan om vraagstukken over vliering isoleren en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-zwijndrecht-2070

 • Minder energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieAntwerpen
GemeenteZwijndrecht
Postcode2070
Gasverbruik21.120 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€168,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be check jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Zwijndrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Zwijndrecht is betaalbaar (ongeveer € 830 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1675 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, folie, dekens, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zwijndrecht kost plusminus €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Het voordeel is plusminus €830, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we diverse populaire opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Zwijndrecht (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een groenere samenleving? Isoleren van jouw woning in Zwijndrecht kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2050 m3. Dat is dus al gauw €825 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be check je de totale prijs zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Zwijndrecht. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3950)
€865
(€6750)
€1190
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€230
(€1900)
€390
(€3600)
Spouwmuur€175
(€1150)
€550
(€2025)
€915
(€3400)
HR++ glas€225
(€2475)
€260
(€3675)
€375
(€4625)
isolatie zwijndrecht 2070

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Zwijndrecht?

Waarom zou ik mijn woning in Zwijndrecht isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Luminus en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400, waarbij u een besparing realiseert van €245 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Dema, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Zwijndrecht

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Zwijndrecht aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Zwijndrecht
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Zwijndrecht wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zwijndrecht voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Zwijndrecht. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment