Woning isoleren Zutendaal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zutendaal? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je waardevolle informatie over isolatie Zutendaal. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van platte dak en koudebruggen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-zutendaal-3690

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeenteZutendaal
Postcode3690
Gasverbruik21.980 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€167,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal jij de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Zutendaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zutendaal is voordeling (vanaf ongeveer € 860 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1975 en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zutendaal kost doorgaans €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. De besparing loopt op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. De winst is circa €790 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog enkele alternatieve mogelijkheden. Hierna benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zutendaal (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Zutendaal is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De besparing komt neer op €800 per jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Zutendaal. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3450)
€785
(€5550)
€1210
(€9150)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€175
(€1600)
€345
(€3550)
Spouwmuur€295
(€1475)
€500
(€2000)
€865
(€3675)
HR++ glas€220
(€2975)
€275
(€3300)
€435
(€5150)
isolatie zutendaal 3690

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zutendaal?

Waarom mijn woning in Zutendaal isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Dema. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Zutendaal

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Zutendaal kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zutendaal
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zutendaal wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Zutendaal voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Zutendaal. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment