Woning isoleren Oudsbergen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oudsbergen? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. de spouw isoleren en isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Oudsbergen. We zoomen in op items als je dak isoleren en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-oudsbergen-3670

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Meer stilte in huis
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode3670
Gasverbruik21.960 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€167,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Oudsbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oudsbergen kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 970 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De onkosten variëren rond €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oudsbergen kost zo’n €5850. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. De potentiële besparing ligt op €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. De winst is grofweg €750, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we nog een aantal vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Oudsbergen (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Oudsbergen is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Oudsbergen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3900)
€595
(€5500)
€960
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€280
(€2100)
€320
(€3000)
Spouwmuur€375
(€1275)
€440
(€2625)
€830
(€3175)
HR++ glas€195
(€2875)
€335
(€3700)
€415
(€5025)
isolatie oudsbergen 3670

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Oudsbergen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Oudsbergen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en geeft een besparing van €300 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Oudsbergen

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Oudsbergen kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudsbergen
Het is simpel: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Oudsbergen wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Oudsbergen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Oudsbergen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment