Woning isoleren Regio Limburg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Limburg? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen als bijv. isolatie van de kruipruimte of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Limburg. We zoomen in op onderwerpen als kieren dichten en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-limburg-3945

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Goed voor het milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Hogere waarde van jouw huis

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Limburg (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Limburg kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 op jaarbasis. Hierna ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Limburg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3900)
€765
(€7100)
€1250
(€9250)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€230
(€2450)
€325
(€2900)
Spouwmuur€350
(€1250)
€690
(€2625)
€785
(€3475)
HR++ glas€240
(€2700)
€300
(€3425)
€430
(€5275)

Hasselt
Zonhoven
Houthalen-Helchteren
Herk-De-Stad
Halen
Heusden-Zolder
Lummen
Alken
Beringen
Diepenbeek
Genk
Lanaken
Maasmechelen
Kinrooi
Dilsen-Stokkem
As
Oudsbergen
Maaseik
Zutendaal
Tongeren
Herstappe
Kortessem
Hoeselt
Bilzen
Riemst
Voeren
Sint-Truiden
Wellen
Borgloon
Nieuwerkerken
Heers
Gingelom
Pelt
Lommel
Hamont-Achel
Hechtel-Eksel
Ham
Bocholt
Bree
Leopoldsburg
Tessenderlo
Peer

Belangrijke details over isolatiepremie in Limburg

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Limburg op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Limburg
Het is simpel: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!