Woning isoleren As

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in As? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een investering zoals het dak isoleren en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je waardevolle informatie over isolatie As. We staan stil bij thema’s als je spouwmuur isoleren en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-as-3665

 • Besparen op energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Relatief snel te plaatsen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLimburg
GemeenteAs
Postcode3665
Gasverbruik21.950 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€167,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand lees jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in As te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in As kan erg voordelig beginnend bij € 730 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1625 en de potentiële besparing ligt op €210 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in As kost je zo’n €5050. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Het voordeel is ongeveer €760 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zijn er allerlei mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in As (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in As is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2525 m3. De besparing komt neer op €1475 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be komen we met de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in As. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€805
(€6350)
€1170
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€235
(€2000)
€370
(€3050)
Spouwmuur€285
(€875)
€430
(€2625)
€830
(€3300)
HR++ glas€250
(€1950)
€285
(€3575)
€355
(€4850)
isolatie as 3665

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in As?

Waarom zou ik mijn woning in As isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als OCTA+ of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en besparen tot €230 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in As

Met behulp van de geldende premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente As aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis As
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij onderstaande tips kom je met een isolatieplan As wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in As voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in As. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren in een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment