Woning isoleren Dilsen-Stokkem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Dilsen-Stokkem? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen zoals de bodem isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Dilsen-Stokkem. Je kunt denken aan vraagstukken over warmtereflecterende folie en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-dilsen-stokkem-3650

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder vervuiling
 • Maak je huis stiller
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode3650
Gasverbruik21.940 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€167,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf vind je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Dilsen-Stokkem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Dilsen-Stokkem is interessant (vanaf € 780 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 p/jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Dilsen-Stokkem kost plusminus €5000. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. De potentiële besparing ligt op €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13200. De winst is ongeveer €830 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we allerlei populaire oplossingen. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Dilsen-Stokkem (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Dilsen-Stokkem is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Dilsen-Stokkem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3550)
€665
(€6400)
€1170
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€175
(€2650)
€375
(€3600)
Spouwmuur€370
(€750)
€420
(€2325)
€915
(€3250)
HR++ glas€200
(€2425)
€265
(€3600)
€445
(€4625)
isolatie dilsen-stokkem 3650

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Dilsen-Stokkem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Dilsen-Stokkem isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Essent of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675, waarbij u een besparing realiseert van €315 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige projecten als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze pagina check je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Dilsen-Stokkem

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Dilsen-Stokkem in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Dilsen-Stokkem
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Dilsen-Stokkem wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Dilsen-Stokkem voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Dilsen-Stokkem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment