Woning isoleren Otegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Otegem? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen als dubbel glas en isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Otegem. Dit kan gaan om items als het dak isoleren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-otegem-8553

 • Besparen op energienota
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode8553
Gasverbruik22.180 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€168,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref je de meest rendabele manieren om jouw woning in Otegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Otegem is goedkoop (rond de € 760 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €245 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, glaswol, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Otegem kost ongeveer €5500. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12000. Hiermee bespaar je circa €760 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we diverse aantrekkelijke oplossingen. Hierna beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Otegem (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een huis in Otegem kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Otegem. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3900)
€585
(€5250)
€1180
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€245
(€2450)
€330
(€2750)
Spouwmuur€280
(€1125)
€510
(€2750)
€910
(€3150)
HR++ glas€205
(€2075)
€300
(€3250)
€350
(€4925)
isolatie otegem 8553

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Otegem?

Waarom mijn woning in Otegem isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat bespaart tot €305 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse investeringen als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hieronder komen we met meer info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Zwevegem

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Zwevegem in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Zwevegem
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Otegem wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Otegem voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Otegem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment