Woning isoleren Eernegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Eernegem? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Eernegem. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie binnenkant gevel en K-waarde. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-eernegem-8480

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een optimaal wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Je kunt klein beginnen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIchtegem
Postcode8480
Gasverbruik22.020 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€166,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind je de meest interessante stappen om een woning in Eernegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eernegem kan zeer goedkoop (ongeveer € 810 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €200 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De kosten zijn ongeveer €1675 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Eernegem kost doorgaans €5300. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Het rendement is circa €900 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog enkele rendabele alternatieven. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Eernegem (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Eernegem kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Eernegem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3400)
€585
(€6850)
€1150
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€290
(€2400)
€395
(€3150)
Spouwmuur€230
(€825)
€710
(€2400)
€840
(€3150)
HR++ glas€195
(€2975)
€300
(€4125)
€450
(€4675)
isolatie eernegem 8480

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Eernegem?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Eernegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Mede neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675 en dat bespaart tot €305 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ichtegem

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ichtegem kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ichtegem
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Eernegem wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Eernegem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Eernegem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment