Woning isoleren Bavikhove

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bavikhove? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering zoals tussenwanden isoleren en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Bavikhove. We gaan aan de slag met items als tussenwanden isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bavikhove-8531

 • Besparen op energienota
 • Een gezond leefklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Brandbeschermend
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHarelbeke
Postcode8531
Gasverbruik22.140 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€168,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek je de populairste stappen om een woning in Bavikhove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bavikhove is goedkoop (al vanaf +/- € 950 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen variëren rond €1900 en de besparing loopt op tot €255 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bavikhove kost gemiddeld €5750. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1120. De besparing loopt op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Je profiteert van plusminus €900 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast onderscheiden we nog enkele interessante alternatieven. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bavikhove (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en een duurzame wereld? Isoleren van woning/huis in Bavikhove is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 per jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Bavikhove. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3500)
€815
(€6350)
€1230
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€290
(€2350)
€345
(€3500)
Spouwmuur€395
(€1450)
€660
(€2725)
€780
(€3650)
HR++ glas€235
(€2200)
€270
(€3800)
€395
(€4575)
isolatie bavikhove 8531

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Bavikhove?

Waarom juist nu mijn huis in Bavikhove isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Handy Home, Dema, Hubo, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Harelbeke

Met hulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Harelbeke aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Harelbeke
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Bavikhove wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bavikhove voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Bavikhove. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment