Woning isoleren Zwevegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zwevegem? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Zwevegem. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als radiatorfolie aanbrengen en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-zwevegem-8550

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Snel te plaatsen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZwevegem
Postcode8550
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€167,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Zwevegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zwevegem is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 770 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1675 en de winst ligt rond de €270 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Zwevegem kost +/- €5100. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Hiermee bespaar je pakweg €750 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zien we nog meer mogelijke opties. In het volgende overzicht benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zwevegem (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of wellicht een energiezuinige samenleving? Isoleren van een woning in Zwevegem is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar. Hieronder vind je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Zwevegem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3350)
€855
(€4900)
€1170
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€240
(€1900)
€300
(€3400)
Spouwmuur€240
(€875)
€720
(€2475)
€930
(€3125)
HR++ glas€195
(€2225)
€310
(€3075)
€430
(€4450)
isolatie zwevegem 8550

Erkende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zwevegem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Zwevegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en dat levert gemiddeld op €245, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home, Brico. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Zwevegem

Door te profiteren van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Zwevegem kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Zwevegem
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Zwevegem wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zwevegem voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Zwevegem. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment