Woning isoleren Beveren-Aan-De-Ijzer

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Beveren-Aan-De-Ijzer? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld muren isoleren en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Beveren-Aan-De-Ijzer. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie buitenkant gevel en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-beveren-aan-de-ijzer-8691

 • Lagere energienota
 • Een gezond wooncomfort
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8691
Gasverbruik22.800 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€171,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop vind je de interessantste manieren om jouw woning in Beveren-Aan-De-Ijzer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beveren-Aan-De-Ijzer is betaalbaar (plusminus € 930 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven fluctueren rond de €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beveren-Aan-De-Ijzer kost je zo’n €5900. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Je profiteert van ong. €900 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook kennen we meerdere interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Beveren-Aan-De-Ijzer (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Beveren-Aan-De-Ijzer is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per 12 maanden. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Beveren-Aan-De-Ijzer. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€755
(€5650)
€1240
(€9700)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€235
(€2000)
€385
(€3250)
Spouwmuur€205
(€1100)
€620
(€2050)
€930
(€3450)
HR++ glas€220
(€2900)
€275
(€3150)
€420
(€4550)
isolatie beveren-aan-de-ijzer 8691

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Beveren-Aan-De-Ijzer?

Wat is het voordeel van mijn woning in Beveren-Aan-De-Ijzer isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Mega of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600 en dat levert gemiddeld op €265 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Handy Home, Hubo, Dema. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Alveringem

Mede door de geldende premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Alveringem aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Alveringem
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Beveren-Aan-De-Ijzer wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Beveren-Aan-De-Ijzer voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Beveren-Aan-De-Ijzer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment