Woning isoleren Westvleteren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Westvleteren? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel als isolatie van de garage of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Westvleteren. We zoomen in op thema’s als isolatie van platte dak en spouwanker. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-westvleteren-8640

 • Forse besparing mogelijk
 • Minder last van vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Tevens geluidsisolatie
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVleteren
Postcode8640
Gasverbruik22.640 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Westvleteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Westvleteren kan zeer goedkoop (om en nabij de € 790 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1925 en je bespaart al snel €250, ieder jaar weer. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Westvleteren kost ongeveer €4600. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Het rendement is om en nabij €830, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Ook kennen we nog meer mogelijke alternatieven. Hieronder behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Westvleteren (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame wereld? Isoleren van jouw huis in Westvleteren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 op jaarbasis. Onderstaand berekenen we de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Westvleteren. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3150)
€815
(€6400)
€1080
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€240
(€2600)
€345
(€3450)
Spouwmuur€265
(€1400)
€570
(€2375)
€780
(€3125)
HR++ glas€215
(€2425)
€285
(€3400)
€350
(€5225)
isolatie westvleteren 8640

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Westvleteren?

Waarom zou ik mijn huis in Westvleteren isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050 en dat bespaart tot €260 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande investeringen zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Vleteren

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Vleteren meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Vleteren
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Westvleteren wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Westvleteren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Westvleteren. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden jou een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment