Woning isoleren Zande

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zande? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Zande. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als de gevel isoleren en steenwol. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-zande-8680

 • Lagere energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Meer stilte in huis
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoekelare
Postcode8680
Gasverbruik22.760 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€170,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Zande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zande is voordeling (gemiddeld zo’n € 950 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €185 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, steenwol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zande kost zo’n €5200. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Je profiteert van ong. €830 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we nog enkele mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Zande (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van woning/huis in Zande is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 op jaarbasis. Onderstaand tref je de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Zande. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3300)
€605
(€4850)
€1080
(€8800)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€295
(€2350)
€320
(€3150)
Spouwmuur€250
(€850)
€430
(€2550)
€935
(€3575)
HR++ glas€230
(€2300)
€290
(€3825)
€390
(€5350)
isolatie zande 8680

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Zande?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zande isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Mega of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150 en besparen tot €325, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Koekelare

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Koekelare voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Koekelare
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Zande wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zande voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Zande. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment