Woning isoleren Alveringem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Alveringem? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Alveringem. We gaan aan de slag met vraagstukken over tussenwanden isoleren en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-alveringem-8690

 • Lagere stookkosten
 • Een gezond klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8690
Gasverbruik20.910 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€162,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Hierna ontdek je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Alveringem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Alveringem is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 830 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €275 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven fluctueren rond de €1950 en je bespaart al snel €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Alveringem kost zo’n €5450. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. De potentiële besparing ligt op €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Dit levert op circa €870 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verscheidene alternatieve alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Alveringem (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van woning/huis in Alveringem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2500 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Alveringem. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3200)
€845
(€6050)
€1130
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€280
(€1650)
€360
(€3350)
Spouwmuur€220
(€900)
€470
(€2450)
€830
(€3100)
HR++ glas€235
(€2800)
€310
(€3675)
€400
(€4900)
isolatie alveringem 8690

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Alveringem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Alveringem isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950 en dat bespaart tot €340 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Alveringem

Met behulp van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Alveringem aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Alveringem
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Alveringem wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Alveringem voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Alveringem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden jou een aangenaam binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment