Woning isoleren Merkem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Merkem? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je bruikbare informatie over isolatie Merkem. Je leest uitvoerig over topics als isolatie van de zolder en koudeval. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-merkem-8650

 • Elke maand besparen op energie
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Geluidswerende werking
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHouthulst
Postcode8650
Gasverbruik22.710 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€170,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Hierna bekijk je de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Merkem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Merkem is goedkoop (om en nabij de € 780 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €285 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Merkem kost +/- €4500. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Hiermee bespaar je grofweg €940, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we nog enkele populaire vormen. Hierna benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Merkem (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Merkem is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar. Hierna vind je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Merkem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3750)
€595
(€7100)
€1160
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€215
(€2250)
€335
(€2900)
Spouwmuur€310
(€750)
€650
(€2225)
€895
(€3150)
HR++ glas€220
(€2350)
€275
(€4275)
€365
(€4675)
isolatie merkem 8650

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Merkem?

Waarom zou ik mijn woning in Merkem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600 en geeft een besparing van €260 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Houthulst

Met behulp van de huidige premies wordt woningisolatie nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Houthulst aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Houthulst
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Merkem wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Merkem voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Merkem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment