Woning isoleren Wulpen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wulpen? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand ontdek je belangrijke informatie over isolatie Wulpen. Je leest uitvoerig over thema’s als je dak isoleren en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wulpen-8670

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoksijde
Postcode8670
Gasverbruik22.740 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€170,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna vind je de meest populaire methodes om een woning in Wulpen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wulpen is betaalbaar (al vanaf +/- € 990 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven variëren rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wulpen kost zo’n €5900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1090. De potentiële besparing ligt op €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Het voordeel is zo’n €830 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog een aantal aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de meest rendabele vormen.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Wulpen (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Wulpen is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Wulpen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€605
(€5600)
€960
(€9400)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€270
(€2400)
€310
(€3600)
Spouwmuur€330
(€1650)
€640
(€2350)
€870
(€3350)
HR++ glas€215
(€1875)
€290
(€3125)
€395
(€4550)
isolatie wulpen 8670

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Wulpen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wulpen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000, dat betekent een winst van 335 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Koksijde

Via een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Koksijde in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Koksijde
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Wulpen wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wulpen voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Wulpen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment