Woning isoleren Hoogstade

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hoogstade? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je waardevolle informatie over isolatie Hoogstade. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en Rc-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-hoogstade-8690

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8690
Gasverbruik22.770 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€171,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina tref je de interessantste manieren om jullie woning in Hoogstade te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoogstade is financieel toegankelijk (rond de € 830 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €210 p/jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Hoogstade kost je zo’n €5050. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Daarmee bespaar je zo’n €930, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zijn er diverse populaire alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hoogstade (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Hoogstade is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be vind je de totale kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hoogstade. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3650)
€785
(€6250)
€1080
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€185
(€1700)
€340
(€3050)
Spouwmuur€215
(€1225)
€690
(€1975)
€860
(€3025)
HR++ glas€215
(€2450)
€280
(€3700)
€395
(€4425)
isolatie hoogstade 8690

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hoogstade?

Waarom zou ik mijn huis in Hoogstade isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en geeft een besparing van €290 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Vandaar zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website vind je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico, Handy Home, Hubo. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Alveringem

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Alveringem aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Alveringem
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Hoogstade wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hoogstade voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Hoogstade. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment