Woning isoleren Pollinkhove

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Pollinkhove? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van schuine dak of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je bruikbare informatie over isolatie Pollinkhove. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolerende deuren en energie besparen tips. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-pollinkhove-8647

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimale leefomgeving
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Speciale groene leningen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLo-Reninge
Postcode8647
Gasverbruik22.680 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€169,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check je de aantrekkelijkste stappen om een woning in Pollinkhove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Pollinkhove is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €230 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn zo’n €1825 en je bespaart al snel €260 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Pollinkhove kost je zo’n €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. De winst is om en nabij €980, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende interessante alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Pollinkhove (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een huis in Pollinkhove is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2825 m3. Dat komt neer op €1400 p/jaar. Hierna vind je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Pollinkhove. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€595
(€6100)
€1170
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€210
(€1700)
€355
(€3100)
Spouwmuur€255
(€1650)
€680
(€2550)
€800
(€3350)
HR++ glas€215
(€2250)
€305
(€3375)
€365
(€4675)
isolatie pollinkhove 8647

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Pollinkhove?

Waarom moet ook ik mijn huis in Pollinkhove isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en dat bespaart tot €275, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Brico, Big Mat. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Lo-Reninge

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt woningisolatie nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Lo-Reninge aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lo-Reninge
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Pollinkhove wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Pollinkhove voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Pollinkhove. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment