Woning isoleren Bovekerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bovekerke? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna check je uiteenlopende informatie over isolatie Bovekerke. We gaan aan de slag met onderwerpen als de binnengevel isoleren en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bovekerke-8680

 • Uitstekend rendement
 • Een prettige leefomgeving
 • Verantwoorde investering
 • Minder ongedierte
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKoekelare
Postcode8680
Gasverbruik22.750 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€170,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Bovekerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bovekerke kan zeer goedkoop (ongeveer € 860 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €295 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn zo’n €1825 en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bovekerke kost om en nabij de €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11400. Het rendement is ongeveer €910 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we allerlei alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bovekerke (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw huis in Bovekerke kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar. Op deze website berekenen we de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Bovekerke. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3800)
€605
(€6400)
€1150
(€9600)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€220
(€1850)
€305
(€3550)
Spouwmuur€225
(€1000)
€700
(€2200)
€885
(€3325)
HR++ glas€200
(€1875)
€310
(€4075)
€425
(€5250)
isolatie bovekerke 8680

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bovekerke?

Waarom zou ik mijn huis in Bovekerke isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Luminus en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Hubo, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Koekelare

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Koekelare op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Koekelare
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Bovekerke wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bovekerke voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Bovekerke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment