Woning isoleren Izenberge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Izenberge? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen als bijv. triple glas en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder vind je handige informatie over isolatie Izenberge. Je leest uitvoerig over vraagstukken over radiatorfolie plaatsen en subsidie Isolatie mei 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-izenberge-8691

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Minder tocht in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8691
Gasverbruik22.820 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€171,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Hierna vind je de interessantste werkzaamheden om je woning in Izenberge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Izenberge is goedkoop (gemiddeld zo’n € 760 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1950 en het rendement ligt op zo’n €240 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Izenberge kost je zo’n €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1110. De potentiële besparing ligt op €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Het rendement is ongeveer €970 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er nog een aantal aantrekkelijke opties. Hieronder praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Izenberge (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een duurzame toekomst? Isoleren van jouw woning in Izenberge kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Izenberge. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3350)
€695
(€5400)
€1050
(€8650)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€195
(€2200)
€350
(€3100)
Spouwmuur€195
(€1425)
€690
(€2125)
€815
(€3525)
HR++ glas€225
(€2100)
€300
(€3550)
€385
(€5000)
isolatie izenberge 8691

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Izenberge?

Waarom zou ik mijn woning in Izenberge isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Mega of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150 en dat bespaart tot €270 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Alveringem

Met behulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Alveringem aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Alveringem
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Izenberge wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Izenberge voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Izenberge. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en je verbruikt minder energie. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment