Woning isoleren Lo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lo? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je handige informatie over isolatie Lo. We gaan aan de slag met onderwerpen als spouwmuurisolatie en PIR isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lo-8647

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLo-Reninge
Postcode8647
Gasverbruik22.660 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€169,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Lo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lo is goedkoop beginnend bij € 810 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven fluctueren rond de €1775 en het bespaart circa €240 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lo kost ongeveer €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €970. De besparing loopt op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Het voordeel is circa €860 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we allerlei alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lo (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Lo is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 per 12 maanden. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Lo. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3200)
€755
(€5600)
€1030
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€225
(€1550)
€325
(€3350)
Spouwmuur€305
(€775)
€430
(€2375)
€950
(€3000)
HR++ glas€250
(€2800)
€280
(€3200)
€380
(€4875)
isolatie lo 8647

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Lo?

Waarom zou ik mijn woning in Lo isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en dat levert gemiddeld op €310 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Gamma, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Lo-Reninge

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Lo-Reninge in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lo-Reninge
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Lo wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Onder andere enkel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lo voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lo. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment