Woning isoleren Leisele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Leisele? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je diverse informatie over isolatie Leisele. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van verwarmingsbuizen en Rc-waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-leisele-8691

 • Aantrekkelijk rendement
 • Aangenamer wonen
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8691
Gasverbruik22.830 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€171,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website vind je de meest populaire stappen om jouw woning in Leisele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Leisele is goedkoop (vanaf zo’n € 810 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €210 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1875 en je bespaart al snel €285 per jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, steenwol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Leisele kost doorgaans €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1110. De potentiële besparing ligt op €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Daarmee bespaar je circa €790, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. Hierna beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Leisele (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en ook een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Leisele kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. De besparing komt neer op €1150 per jaar. Onderstaand komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Leisele. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€695
(€4500)
€920
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€240
(€2650)
€380
(€3400)
Spouwmuur€300
(€1625)
€450
(€2675)
€860
(€3475)
HR++ glas€200
(€1925)
€280
(€3850)
€450
(€5400)
isolatie leisele 8691

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Leisele?

Waarom mijn woning in Leisele isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega of Elegant, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide klussen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom isolatiepremie in Alveringem

Mede door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Alveringem aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Alveringem
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Leisele wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leisele voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Leisele. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een comfortabel wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment