Woning isoleren Sint-Rijkers

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint-Rijkers? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Sint-Rijkers. We bespreken thema’s als de spouwmuur isoleren en subsidie Isolatie mei 2024. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sint-rijkers-8690

 • Besparen op energiekosten
 • Minder last van vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Kan snel aangebracht worden
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8690
Gasverbruik22.790 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€171,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind jij de populairste methodes om een woning in Sint-Rijkers te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Rijkers is goedkoop (rond de € 820 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €240 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1825 en het bespaart flink geld, tot wel €285 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sint-Rijkers kost om en nabij de €5550. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12300. De winst is grofweg €940 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we allerlei aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Rijkers (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en een bewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Sint-Rijkers kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 op jaarbasis. Onderstaand calculeren we de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Sint-Rijkers. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3700)
€715
(€7400)
€1190
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€205
(€1850)
€340
(€3600)
Spouwmuur€225
(€1625)
€520
(€2575)
€810
(€3200)
HR++ glas€245
(€2300)
€305
(€3900)
€360
(€4825)
isolatie sint-rijkers 8690

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sint-Rijkers?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Rijkers isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Mega en Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en besparen tot €290, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Hubo, Dema, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Alveringem

Met behulp van de huidige premies wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Alveringem aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Alveringem
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sint-Rijkers wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Rijkers voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Sint-Rijkers. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een prettig klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment