Woning isoleren Gijverinkhove

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Gijverinkhove? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je uitgebreide informatie over isolatie Gijverinkhove. We bespreken items als isolerende kozijnen en deuren en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-gijverinkhove-8691

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Een verantwoorde warme woning
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8691
Gasverbruik22.810 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€171,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje bekijk jij de meest populaire acties om je woning in Gijverinkhove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gijverinkhove kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 990 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €280 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Gijverinkhove kost ongeveer €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12700. Hiermee bespaar je circa €920 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we verschillende mogelijke alternatieven. In onderstaande tekst behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Gijverinkhove (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Gijverinkhove kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 p/jaar. Hierna vind je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Gijverinkhove. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3550)
€665
(€4800)
€1000
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€185
(€2150)
€310
(€3300)
Spouwmuur€335
(€950)
€460
(€2250)
€830
(€3250)
HR++ glas€215
(€2200)
€335
(€4075)
€370
(€4425)
isolatie gijverinkhove 8691

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Gijverinkhove?

Waarom moet ook ik mijn huis in Gijverinkhove isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Luminus en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300, waarbij u een besparing realiseert van €210 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Alveringem

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Alveringem meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Alveringem
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Gijverinkhove wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gijverinkhove voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Gijverinkhove. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment