Woning isoleren Stavele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Stavele? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Stavele. We gaan aan de slag met topics als schuin dak isoleren en K-waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-stavele-8691

 • De energienota gaat omlaag
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAlveringem
Postcode8691
Gasverbruik22.840 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€172,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand ontdek je de meest populaire acties om jouw woning in Stavele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Stavele is goedkoop (gemiddeld zo’n € 940 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €270 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Stavele kost gemiddeld €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Het rendement is al snel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. De winst is om en nabij €890 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we meerdere vaak toegepaste alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Stavele (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Stavele is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. Dat is dus al gauw €1300 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Stavele. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4000)
€725
(€5400)
€1210
(€8800)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€265
(€1750)
€330
(€3450)
Spouwmuur€360
(€1025)
€680
(€2150)
€780
(€3400)
HR++ glas€235
(€2100)
€300
(€3525)
€385
(€5125)
isolatie stavele 8691

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Stavele?

Wat is het voordeel van mijn woning in Stavele isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en dat levert gemiddeld op €250, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande klussen als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Alveringem

Met hulp van een speciale premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Alveringem kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Alveringem
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Stavele wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Middels een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Stavele voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Stavele. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment