Woning isoleren Ombret

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ombret? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Ombret. We bespreken vraagstukken over je spouwmuur isoleren en U-waarde. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ombret-4540

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuik
GemeenteAmay
Postcode4540
Gasverbruik22.940 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€173,66

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check jij de meest populaire onderdelen om een woning in Ombret te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ombret is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 960 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €285 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ombret kost ongeveer €5650. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13000. Het voordeel is ong. €940 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ombret (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Ombret kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. Dat is dus al gauw €950 p/jaar. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ombret. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3100)
€645
(€5050)
€1120
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€235
(€1600)
€325
(€3400)
Spouwmuur€385
(€950)
€710
(€2750)
€810
(€3450)
HR++ glas€240
(€2775)
€290
(€4150)
€400
(€4450)
isolatie ombret 4540

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ombret?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ombret isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Watz en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Amay

Dankzij de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Amay aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Amay
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Ombret wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ombret voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Ombret. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment