Woning isoleren Seraing-Le-Château

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Seraing-Le-Château? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel als de schuur isoleren of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je handige informatie over isolatie Seraing-Le-Château. Je kunt denken aan onderwerpen als de binnengevel isoleren en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-seraing-le-chateau-4537

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuik
GemeenteVerlaine
Postcode4537
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik3450 kWh
Gemiddelde energierekening€173,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek je de interessantste acties om een woning in Seraing-Le-Château te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Seraing-Le-Château is interessant (vanaf ongeveer € 950 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten fluctueren rond de €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Seraing-Le-Château kost zo’n €5300. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. De winst is ongeveer €900, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er nog een aantal alternatieve mogelijkheden. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Seraing-Le-Château (april 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Seraing-Le-Château is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Seraing-Le-Château. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4150)
€855
(€7250)
€1080
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€180
(€2050)
€390
(€3500)
Spouwmuur€365
(€1050)
€680
(€2600)
€890
(€3325)
HR++ glas€240
(€2350)
€285
(€3550)
€400
(€4650)
isolatie seraing-le-chateau 4537

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Seraing-Le-Château?

Waarom zou ik mijn woning in Seraing-Le-Château isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Engie en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500 en dat bespaart tot €250 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Verlaine

Met behulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Verlaine op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Verlaine
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Seraing-Le-Château wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Seraing-Le-Château voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Seraing-Le-Château. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren in een optimaal binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment