Woning isoleren Amay

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Amay? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als vloerisolatie en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Amay. We staan stil bij items als plat dak isoleren en R-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-amay-4540

 • Een fors lagere energierekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Stiller in de woning
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieLuik
GemeenteAmay
Postcode4540
Gasverbruik22.600 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€170,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check jij de meest toegepaste stappen om jouw woning in Amay te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Amay is goed te betalen (rond de € 780 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1700 en het rendement ligt op zo’n €235 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Amay kost gemiddeld €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13500. Dit levert op plusminus €860 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we allerlei vaak toegepaste oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Amay (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en een energiebewuste samenleving? Isoleren van een huis in Amay kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Amay. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3150)
€805
(€5300)
€1050
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€245
(€2300)
€375
(€2800)
Spouwmuur€290
(€825)
€580
(€2300)
€870
(€3425)
HR++ glas€200
(€2200)
€315
(€4100)
€350
(€4950)
isolatie amay 4540

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Amay?

Waarom zou ik mijn woning in Amay isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3275 en besparen tot €290 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar check je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Amay

Met behulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Amay meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Amay
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Amay wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Amay voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Amay. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment